Zwarte parels Logo en slogan

 

Het friese paard

Merrie met veulens

 

Algemene informatie

Het Friese paard is het enige inlandse paardenras van Nederland. Kenmerkend voor deze zwarte parels zijn het front, royale behang, zwarte kleur en ruime, krachtige verheven gangen. Het vriendelijke karakter is de sleutel tot een fijn gebruikspaard Het Friese paard heeft zich de laatste decennia steeds meer als sportpaard ontwikkeld. Door de eigen functionele eigenschappen van het ras kan het zich tegenwoordig tot op het hoogste niveau meten met andere paardenrassen En natuurlijk heeft de Fries, door haar kenmerkende ras eigenschappen, net even meer uitstraling!

Lobke

 

Waarom Paarden?

Paarden zijn sociale dieren die in hun kudde , door hun individuele karakter, hun eigen rol hebben. Paarden zijn zeer sensitieve dieren, die sterk op hun omgeving reageren en daardoor ook reageren op hoe jij je voelt en opstelt.

Tijdens de omgang met paarden komen veel zaken op een natuurlijk manier aan de orde. Tijdens deze interactie met een paard wordt je je bewust van dingen die je in het dagelijks leven onbewust doet of voelt. Bij het uitvoeren van activiteiten met paarden tijdens de coachsessie, zorgen ze voor prachtige metaforen voor het omgaan met allerlei situaties in het leven. De kleinste non-verbale signalen worden door paarden opgemerkt. Ze kunnen menselijke lichaamstaal ( en het onderbewuste) daardoor feilloos spiegelen. Ze zijn daarbij in het hier en nu en reageren daardoor direct en volstrekt objectief.

Een coachee ervaart de consequenties van zijn of haar handelen door de eerlijke en directe reactie van het paard. Coachsessies met paarden bieden een ongekend speelterrein van oefeningen , leermogelijkheden en confrontatie.

 

Rinus mennenkeuringKalf en veulenFriese merrie met veulenKarinOogHanden